Vandretur og floating i Island

9.500,00

TUREN STARTER KL 16 VED AFHENTNING I LUFTHAVNEN.  

SE MULIGE  FLYAFGANGE  - TRYK HER 

FORLÆNG DIN REJSE ?  Vi anbefaler HEIDAS home. 

Se HEIDAS HOME her -

Ring til Hafrún tel.22214500 for information 

 

 • Float away iceland: Float away 13 -17 sep 2018 UDSOLGT
9.500,00
 • Float away iceland: Float away 20-24 sep 2018 UDSOLGT
9.500,00
 • Float away iceland: Float away 27-31 sep 2018 UDSOLGT
9.500,00

 - Kom med på en hel ny og unik måde at opleve Island på

- Nulstil din travle hverdag i nogle dage.

- Bliv ét med den berømte islandske natur

- Oplev fuldstændig ro og vægtløshed i varme kilder og bassiner

 

Giv dig selv en helt fantastisk oplevelse og kom med på en skræddersyet vandretur i den uberørte barske islandske natur og oplev floating i varme bassiner under åben himmel - måske endda i nordlys. !!

Vi lever i en verden, hvor det ofte kan være svært at fokusere, hvor vi er stressede og hvor vi forventes hele tiden at være på. På denne tur får du mulighed for, at trække dig tilbage fra din hverdag, have tid til at hvile og genoprette energi, klarhed og glæde. At være omgivet at den storslåede og til tider barske islandske natur kan hjælpe dig med at zoome ud og se din virkelighed ud fra et helt nyt perspektiv, hvor du samtidig bliver fyldt op af ny energi. Det kan inspirere dig til at se og værdsætte det, du elsker og give slip på det, der ikke tjener dig længere. Det kan også give dig mod til at lave positive forandringer for dig og dine medmennesker.

Jeg glæder jeg mig til at byde dig velkommen til en tur, som bogstavelig talt tager dig langt væk, men hvor du kommer tæt på dig selv. Under opholdet i Island er alt inkluderet i turen. Du skal bare give slip og nyde nogle af verdens smukkeste vandreture og floating-sessioner.

Jeg har sammen med familie, venner og lokale kræfter i Island skabt en tur, som jeg er utrolig stolt af, og jeg håber, den vil give alle en fantastisk oplevelse, overskud og glæde.

Vandretur med mening

Under vores vandring kommer du både mentalt og fysisk ned i tempo, vi går i let tempo med ophold og forplejning (vores vandreture egner sig til folk på forskellige niveauer)
På den måde skaber vi plads og tid/frihed så at du kan fordybe dig, og blive ét med naturen omkring dig.

Vandring i dalen

Vi vandrer i dalen Þjórsárdalur, der ligger smukt på grænsen til højlandet, og hvorfra man kan se vulkanen Hekla i horisonten. Dalen er dækket af mos, som over mange år er vokset frem på lavaen, der stammer fra flere vulkanudbrud i området. I dalen finder du betagende vandfald, floder, kratere, lave frodige dale og barske, gigantiske bjerge.
Området blev beboet af vikingerne, indtil vulkanen Hekla forårsagede ødelæggelsen af 20 bosættelser i Þjórsárdalur-dalen i 1104. Vi passerer vikinge langhuset Stöng, der er en kopi af et hus, der blev begravet under aske i Heklas udbrud.

Vandring i geometrisk og vulkanske områder 

Vi vandrer i et område med varme kilder og flere kontrast lavaformationer i uberørt natur. Du vil opleve naturens ekstremer, lige fra små gurglende varme kilder til levende super opvarmede pools af vand og damp. Du vil se gamle vulkanske kratere, historiske steder, og vi bader i en geotermisk flod og nyder naturens lyde i det storslåede bjergmiljø.
Vandreturene ændrer sig efter årstiderne, eller efter de lokale begivenheder, f.eks. vil vi i efteråret vandre op til højlandet til indsamling af får.

 

                             
Floating (at flyde) med udstyr fra flothetta - Flothetta er designet af  Unnur Valdis  produkt designer -  gå i dybden med Flothetta her
 

Normalt er floating foregået i indendørs tanke og saltvand. Det helt unikke ved vores tur i Island er, at du får mulighed for at praktisere floating udendørs i varme spabade - midt i den betagende natur. Det er en magisk afslutning på en eventyrlig vandretur at flyde i geotermisk opvarmede spabade, mens kroppen går i dyb afspænding og genoplades. Floating hjælper dig med at få klarhed, fokus og fysisk fornyelse, som hvis du havde fået flere timers dyb søvn. Floating har også vist sig at være gavnlig i forhold til kronisk smerte, heling af sportsskader mm eftersom ophold og i særdelshed vægtløshed i varmt vand øger blodomløbet og derved hjælper ved helingsprocessen.  
Du får udleveret en særlig hætte og benstøtter, der er designet i Island til formålet og som hjælper dig med at flyde ubesværet i de varme bade. Du vil opleve forskellige floating-sessioner- med undervandsmusik, massage og vandterapi.

 

Vores fokus på turene er helt afgjort vandet, vandringen dertil, og vulkanerne hvor det hele kommer fra. Island er nok et af de få steder i verden, hvor der er så mange muligheder for floating, både inde og ude, og det det eneste land, hvor floating er udbredt blandt så mange. Vi har en slags floating-kultur i Island – som de fleste svømmehaller giver tid til og jeg glæder mig til at indvie dig i denne spændende kultur. 

Det, at kunne slappe af i 36 grader varmt vand, som omringer og healer din krop, er et absolut must efter en lang vandretur, hvor du har brugt krop og sjæl. Du går langsomt ind i dyb afslapning under åben himmel og glemmer tid og sted. 

 

                              

 

Overnatning.

Hotellet ligger ved bredden af den smukke flod Varmá. Men skønhed er ikke det eneste, den har at byde på; floden opvarmes naturligt af de omkringliggende varme kilder - hvoraf nogle faktisk er opstået i floden - hvilket gør det varmt nok til at bade i den

Hotellet serverer islandsk lokal mad baseret på Slow Food konceptet.
Værelserne er komfortable og har en vidunderlig udsigt over blændende natur, hvor du kan se floden Varmá og de mange geotermiske varme kilder ud mod fjeldsiden.
Alle værelser har eget bad, tv og internetforbindelser og en privat indgang, så du hurtigt kan komme til den udendørs spa og den omgivende natur. Badekåber og tøfler forefindes.

På hotellet finder du

 • 1 udendørs pool
 • 2 udendørs spabade
 • Sauna
 • Terrasse
 • Døgnåben reception
 • Et picnicområde
 • Gratis Wi-Fi
 • Eget badeværelse

 

                                                                                       
En typisk dag

7.00-7-45. morgenyoga + meditation

8.00-8.30. morgenmad

9.00 13.00 vandreture

13- 17 frokost og eventyr

17.00-19.00 floating + spa luksustid

19.00 middag

21: aften floating session

                                      

Hvem er jeg.

Jeg er født i 1973, året vi kalder Ragnarok i Island, hvor Vulkanen Helgfjeld vågnede op efter mere end 5,000 års søvn og åbnede en to kilometer lang sprække, hvor vulkanen sprøjtede glødende lava, aske og klippeblokke over hustage i byen Heymaey. Dette er bare et af det mange vulkanudbrud, jeg har fået fortalt om, under min barndom i Island.

Jeg er vokset op landet, på en bondegård under en fjeldside, direkte over for vulkanen Hekla – kaldet Islands dronning. 

Der er mange vulkaner i Island. Det skyldes, at landet ligger midt på den midtatlantiske ryg, hvor de to kontinentplader mødes. Island ligger på et såkaldt “Hot-spot”, og det betyder, at der under hele Island befinder sig en kæmpesøjle af opadstigende hedt materiale, som samler sig i et enormt magmakammer – “en enorm lavasuppegryde” 400 kilometer dyb – som fra Skagen til Kruså. Denne enorme beholder af smeltede stenmasser er skyld i vulkanudbrud ca. hvert femte år et eller andet sted på jordens overflade, og det danner nyt land og gør Island større.
I min barndom var jeg dybt fascineret af vulkanen Hekla, og har stirret utallige timer på hendes bevægelser og oplevet 2 af hendes udbrud. Hekla er et kvindenavn i Island – alle vores vulkaner er hunkøn – så Hekla er nok en af de mest respekterede og berømte kvinder i Island.

Jeg har boet i Danmark siden 1996. Er mor til 3 børn og bor i Rørvig, hvor jeg driver min forretning Salka Valka og Wool of Iceland.

Hele mit liv har jeg svømmet i Island og er dybt fascineret af og involveret i floating kulturen. Jeg er i 2018 blevet udannet floating-terapeut i Island.  Steven Shaw og Unnur Valdís er stifterne af den nye pioneruddannelse. Steven er en af Englands mest kompetente svømmelærere og underviser sportsfolk i hele verden. Unnur Valdís er yoga nidra lærer og stifter og opfinder af floating udstyret.

Jeg mødte min mand Sarath på Sri Lanka i 2015. Mødet med ham er sjovt nok årsagen til, at tankerne drog mig tibage til Island, og lysten til at dele mine vandringer med andre opstod. Siden da, har jeg i fællesskab med min mand, familie og gode venner i Island skabt disse forskellige vandreture med floating og yoga. Turene er overkommelige for alle voksne. Vi går i et let og godt tempo med masser af kvalitetstid til at inddrage omgivelserne.

Vi håber, du vil komme med på en tur i det uvisse, og vi byder dig hjertelig velkommen til Island.

Hafrun Backman & co 

Vi er:

Elma Backman - madmor og ejer af Michelin-restauranten  Mad og Drykkur

Sarath Chandra - yogalærer fra Sri Lanka

Lukias Backman - guide og altmuligmand

Kristjana Gestdóttir - lokal beboer, operasanger og guitarist

Hafrun Backman - Floating guide

 

 

PS:  Mange, der bor i Island, tror på elve, trolde og naturens åndelige væsner og jeg er en af dem! Landets enorme natur har en legendarisk myte og folklore, som er vævet dybt ind i den islandske kultur. De fleste er måske overbeviste om, at bjergtrolde og feer udelukkende lever i fantasien, men når man bruger tid i dette land , er det muligt, at du vil genoverveje dine overbevisninger.: )

                              

 

Pris. 9500,-

I prisen er inkluderet

 • 3 overnatninger på Frost og funi  i den smukke dal Hveragerdi med udsigt over geotermisk område.
 • 1 overnatning i Heidas home i Reykjavik.
 • Fuld forplejning alle 4 dage - sund islandsk mad, som giver energi. Morgenmad, frokost, madpakker, snacks og aftensmad, kaffe/te og ubegrænset krystalklart islandsk vand. 
  (Du udfylder et skema, hvis du evt. har allergier og madintolerancer.)
 • Daglig yoga
 • Daglige floating-sessioner. Hver session varer omkring 60 minutter og består af floating, akupunktur, lydterapi og dyb afslapning af ømme muskler.
 • Daglige guidede vandreture varer mellem 4-6 timer i let og behageligt tempo.
 • Daglig meditation
 • Kropsterapeutiske behandlinger. Betragt behandlingerne som en wellness oplevelse.
 • En guidet eksklusiv rundvisning på Saga Museet efter lukketid.
 • En gourmet måltid på en Michelin-restaurant i Reykjavík, hvor vi prøver noget klassisk islandsk cuisine med en moderne twist
 • Transport fra lufthavnen
 • Al transport på hele turen
 • Gratis adgang til pool områder, sauna og varme spaområder.
 • Velkomstpakke,
 • Ikke inkluderet. Flybillet til Island og transport til lufthavnen på vej hjem. 

Den praktiske pakkeliste Island

Det islandske vejr er faktisk mildere end du tror. Dog er vejret omskifteligt og utilregneligt, og derfor er det vigtigt med fornuftigt tøj der passer til alle årstider, eftersom man kan opleve dem alle sammen på én dag. I den forbindelse er det godt at have mange lag, der kan tages af og på i forhold til det til tider ustadige vejr.

 • Undertøj: lange underbukser og langærmede undertrøjer af uld
 • Trøjer: varme uldtrøjer eller fleece
 • Bukser: vandtætte eller vandafvisende overtræksbukser, tynde eller tykke alt efter hvad du har på under. Jeans er en dårlig idé når man er på vandretur.
 • Overtøj/Jakke: Varm og vandafvisende jakke eller parka med hætte. Dunjakker er optimale, ellers sørg for varme lag indunder hvis jakken er tynd.
 • Fodtøj: almindeligt fodtøj og gode vandrestøvler. Uldstrømper er en fordel!
 • Huer, vanter og tørklæder
 • Badetøj (håndklæder udleveres)

Turen starter kl 16 ved afhetning i lufthavnen og slutter søndag aften.