FANGST er skandinavisk for 'fangst' – og er navnet på vores lille virksomhed. Vi er forankret i nordisk natur og madkultur.

Det er vores mission at lave velsmagende måltider og snacks af det, vi fanger, høster og jager. I de nordiske vande, marker og skove. Med respekt for naturen og gastronomisk håndværk. Konserveret og klar til servering.

Vi er inspireret af de forhistoriske 'fisker-jæger-samlere', der levede af naturens gaver. Det var uden tvivl et hårdt liv med perioder med sult og bekymringer om det næste måltid. Så vi er glade for at leve i en tid med masser af mad og komfort (for de fleste af os). Og vi anerkender, at bæredygtigt landbrug er nødvendigt for at supplere mad fra naturen.

Dog, i menneskets stræben efter at befri os fra de barske livsbetingelser i naturen, har vi måske mistet noget. Vi har lært, hvordan man effektivt dyrker næsten hver tomme af Jorden for at lave mad, der ikke altid er sundt for os. Mange af os lever travle liv med hurtige måltider, og undervejs har vi mistet forbindelsen til og respekten for naturen.

Lad os tage et par skridt tilbage. Spis mere af de simple fødevarer, som naturen tilbyder, og mindre af de meget forarbejdede fødevarer. Mere fisk og skaldyr og planter, og mindre kød. Og lad os tage os tid til at dele et godt måltid uden stress. Omkring ildstedet eller middagsbordet.

Dette er vores bidrag til måltidet:

FANGST er vores fangst af fisk og skaldyr fra de nordiske vande. Konserveret i dåser.

HØST er vores høst af planter, lavet til økologiske spreads, mayoer, syltede varer og knækbrød.

 

God fornøjelse!