Færørsk strikkebog

299,00

Verden fik for alvor øjnene op for færøsk strik med tv-serien ”Forbrydelsen” og  efterforskeren Sara Lund. Trøjerne blev med ét, et Must-have i modeverdenen. Men den færøske strikketradition er ikke et modelune. Den har dybe rødder i den vilde færøske natur, og kulturen lever godt i de utallige strikkeklubber, hvor færøske kvinder fører håndværket og de unikke mønstre videre til nye generationer.

I begyndelsen af forrige århundrede så den færøske skrædder, Hans M. Debes, at de traditionelle mønstre var på vej til at gå i glemmebogen. For at forhindre dette rejste han rundt på øerne og indsamlede de traditionelle strikkemønstre til alt fra sømandssweatere til huer og sokker. Det resulterede i bogen Føroysk Bindingamynstur, som udkom i 1932. Bogen sælges stadig den dag i dag og har inspireret flere generationer af strikkere på Færøerne.

Strikdesigner Svanhild Strøm og hendes mor, Marjun Biskopstø, har ladet sig inspirere af Færøernes strikketraditioner og for første gang samlet de smukke og autentiske mønstre i bogen Færøsk strikkebog. En moderne og rigt illustreret strikkebog fuld af klassisk strik baseret på de traditionelle færøske mønstre. Bogen indeholder bl.a. 30 smukke, nutidige sweatere til mænd og kvinder – børn og voksne.

spacer Update cookies preferences